maxwan

HOUSE G

Total makeover of a barn

HOUSE G

GELDERMALSEN, 2007

Our clients had bought an old barn on a beautiful 2ha site bordering the river Linge. We were asked to help realize their dream of a large kitchen living room where they could relax, entertain friends and organize wine tasting sessions for their customers.
In the past, the previous owners had already realized an extension by simply extruding the high barn, adding 10 meters, in two floors.
At our first visit we found the house difficult to inhabit. Most strikingly, virtually no relation existed to the beautiful landscape surrounding the house. All façade openings were too small, in the wrong place, or both. We proposed to invert the layout of the house, moving the offices and storage space to occupy the recent extension and the private spaces to the old barn. A large slit was cut into the barn roof to bring in light. The final touch was a large piece of furniture that would serve as kitchen, storage, stairs and library all at once.

Credits:
client
Private

country
Netherlands

city
Geldermalsen

scale
S

partner in charge
Hiroki Matsuura, Rients Dijkstra

team
Larraine Henning, Rene Sangers, Harm te Velde, Franziska Wien

collaborators
ABT Delft (structural engineers)
Binnenruimte - Rotterdam (woodwork & furniture)
Van der Netten van Stigt - Zoelmond (contractor)
Fred Vink - Geldermalsen (building supervisor)


Dujardin-03.jpg
© Filip Dujardin
Dujardin-05-small.jpg
© Filip Dujardin
Dujardin-02.jpg
© Filip Dujardin
maxwan-rendering_0.jpg
m139_image.jpg
Dujardin_07s.jpg
© Filip Dujardin
m139_image30.jpg
© Filip Dujardin
m139_detail-new.jpg
Dujardin_23.jpg
© Filip Dujardin
m139-ren01.jpg
cozy corner on the mezzanine
Dujardin_21.jpg
© Filip Dujardin
Dujardin_12s.jpg
© Filip Dujardin
Dujardin_16s.jpg
© Filip Dujardin
m169_sketch04.jpg
sketch
15-M.jpg
16-M.jpg
18-M.jpg
19-M.jpg
m169_study.jpg