maxwan

GIT TERREIN

Regeneration of a former industrial area and a park

GIT TERREIN

THE HAGUE, 2010

At present, this former industrial area is a blind spot in the city, badly connected and with a chaotic urban structure. The adjoining park lacks quality and is partly dilapidated. The site should be able to benefit from its potential strengths.
The area is located at the edge of Den Haag city centre with all its urban qualities, and is well connected to by public transport.
The canal edge and the park offer a range of recreational and leisure qualities, including sports facilities and play space.
The area has a particular character with its former industrial buildings that are already used as a breeding ground for the creative sector.
The site is developed as a mixed use high density residential area. Around the iconic industrial buildings, a central creative street with workspaces for small businesses is planned, to stimulate the local creative sector and create liveliness and diversity. New pedestrian and cyclists connections are provided as well as high quality green public spaces. The quality and accessibility of the park and the canal banks are improved. All residential and employee parking is provided for in covered courtyards. Cost-effectiveness is improved by using an innovative electronic guidance system, reducing the demand for parking places to 70%.

Credits:
program
500-700 houses, 10'000 m2 commercial, 8'000 m2 creative sector

client
City of The Hague + Staedion

country
Netherlands

city
The Hague

scale
M

team leader
Kris Schaasberg

partner in charge
Rients Dijkstra, Hiroki Matsuura

team
Nobuki Ogasahara


i_169_02.jpg
i_169_08.jpg
m169-model.jpg
i_169_03.jpg
i_169_05.jpg
i_169_06.jpg
m169-04.jpg
m169-02.jpg
m169-05.jpg
m169-03.jpg
m169-01.jpg
m169-model01.jpg
m169-model02.jpg
m169-07.jpg
m169-06.jpg