Plan nieuw Stationsplein Zwolle door Maxwan
MAXWAN merges with POSAD

news

Plan nieuw Stationsplein Zwolle door Maxwan

ZWOLLE – 2018
Boskalis Nederland heeft in samenwerking met Maxwan A+U en Kraaijvanger Architects de Design & Construct aanbesteding gewonnen voor een nieuw stationsplein en ondergrondse fietsenstalling in Zwolle.

Het plan voor het Stationsplein is door Maxwan uitgewerkt op basis van een ontwerp van de gemeente Zwolle. Via het plein kunnen reizigers straks snel en veilig van en naar het station komen. De ruime opzet, korte routes en logische splitsing tussen voetgangers, fietsers en auto’s zorgen voor een optimale doorstroom van het verkeer. Het plein krijgt een volledig nieuwe inrichting: een spiegelvijver met daklicht, groenvakken met bomen en zitranden en sfeervolle verlichting transformeren deze entree tot de stad in een aangename plek om te verblijven. De drie ingangen naar de fietsenstalling gaan op in het ontwerp van het plein en zorgen zo voor een naadloze verbinding tussen de buitenruimte en de kelder.

De ondergrondse fietsenstalling is ontworpen door Kraaijvanger. Zie http://www.kraaijvanger.nl/nl/bureau/nieuws/1912/kraaijvanger-en-maxwan-ontwerpen-fietsenstalling-en-stationsplein-zwolle/ voor meer info.

Boskalis is hoofdaannemer van het gehele project en verantwoordelijk voor de uitvoering. Naar verwachting is het nieuwe stationsplein in de zomer van 2020 gereed.

NB Maxwan is onlangs gefuseerd met Posad; samen zijn we nu PosadMaxwan. Enkele projecten doen we echter nog onder de oorspronkelijke naam, zoals deze.

MAXWAN merges with POSAD

ROTTERDAM - DEN HAAG – 2018
Een nieuwe stap voor Maxwan! Vanaf 1 september 2018 gaan wij samen met stedenbouwkundig bureau Posad verder als PosadMaxwan.

Bij PosadMaxwan denken we na over de gezonde, duurzame en slimme stad. Steeds meer mensen trekken naar stedelijke regio’s, terwijl de uitdagingen op het gebied van klimaat, mobiliteit, gezondheid en inclusiviteit groot zijn. Deze complexe puzzel vraagt om nieuwe ruimtelijke antwoorden. Samen hebben we alles in huis om die te leveren.
PosadMaxwan combineert onderzoek, strategie, ontwerp en uitvoering. We signaleren belangrijke, urgente opgaven en stellen relevante vragen.

Hoe kan de metropoolregio Amsterdam bereikbaar blijven en een prettig woon- en werkklimaat houden? Wat kan de Provincie Zuid-Holland doen om haar inwoners gezond te laten leven? Hoe kan de twintigste-eeuwse gordel van Antwerpen verdichten en toch meer kwaliteit krijgen?
We werken voor opdrachtgevers die samen met ons nieuwe paden willen verkennen en nieuwsgierig zijn naar innovatieve, onconventionele ideeën. We doorgronden de vraagstukken, zetten data in voor menselijke oplossingen en verbinden schaalniveaus. Zo zijn we samen nóg beter in staat inzichtelijk te maken hoe de stad van morgen eruit zal zien en welke stappen vanaf vandaag gezet kunnen worden om die te realiseren.


Het team van PosadMaxwan bestaat uit dertig stedenbouwkundigen, onderzoekers en landschapsarchitecten, aangevoerd door partners Han Dijk, Rients Dijkstra en Emile Revier.

Kom gerust langs op ons bureau vanaf 1 september! PosadMaxwan gaat werken vanuit de creatieve broedplaats BINK36 Den Haag: Binckhorstlaan 36, 2516 BE Den Haag, +31 (0)70 322 28 69, mail@posadmaxwan.nl

Een nieuwe website is in ontwikkeling. Voor nu blijven we online te vinden op www.maxwan.com en www.posad.nl

Maxwan-partner Hiroki Matsuura start een nieuw bureau met een focus op stedenbouw en landschap, onder de naam MADMA urbanism+landscape.